NARRATIVT TIDSSKRIFT
Nyskabende idéer og praksisformer

Louise Grønbæk Østergaard

Ideen til artiklen kom fordi jeg gerne vil være med til at udbrede kendskabet til responsbaseret praksis både i psykiatrien men også til alle andre. Jeg har lært meget af at studere Allan Wades interview stil sammen med mine kollegaer, og vi arbejder hver dag med at implementere ideerne i spiseforstyrrelsesbehandling. Det var også vigtigt at bringe nogle patienters oplevelse af tilgangen med ind i artiklen, som kun understøtter, at de responsbaserede ideer kan tilbyde noget helt særligt.
Den responsbaserede praksis mødte jeg i 2014-2015. Jeg, og heldigvis mange af mine gode kollegaer, finder Respons baseret praksis helt fantastisk til at forløse nogle dybe ønsker i de systemiske og narrative tilgange om at få tydeliggjort personens intentioner og mening med det de gør i en kontekst.
Jeg er uddannet psykolog 1996 og har siden 2011 arbejdet på ambulatorium for spiseforstyrrelser på PC Stolpegård. Samme behandlingstilbud er nu flyttet til PC Ballerup og hedder Psykoterapeutisk ambulatorium for spiseforstyrrelser.